Het geluk behoort aan hen, die aan zichzelf genoeg hebben.

-Aristoteles

Semantica is specialist in digitale oplossingen met een focus op gelukkige mensen. Onze diensten richten zich op vooruitgang. Wij doen zaken met groeibedrijven die mensen belangrijk vinden. Ons motto: succes maakt niet gelukkig, geluk maakt succesvol.

Efficiency en productiviteit zijn voor ons geen doel, ze zijn het gevolg van ons streven naar gelukkiger medewerkers en makkelijker werk. Als mensen zich prettig voelen, dan presteren ze beter. Ze hebben minder last van stress, zijn minder ziek en werken beter samen. En daar profiteert iedereen van.

Onze drijfveren: de 3 G’s

Bij Semantica werken gedreven mannen en vrouwen. Onze drijfveer is geluk. Want wij geloven in de omgekeerde wereld: succes maakt niet gelukkig, geluk maakt succesvol. En geluk is helemaal niet zweverig. Geluk bereik je door met mensen om te gaan die je liggen en dingen te doen die je leuk vindt, waar je goed in bent.

Succes maakt niet gelukkig, geluk maakt succesvol

Dat betekent ook dat je de dingen die je niet leuk vindt tot een minimum moet beperken. Dat noemen wij gemak. Gemak geeft rust en zorgt voor focus. Wij voelen ons onderdeel van jullie team en streven naar het best haalbare resultaat.

En dat resultaat is altijd hetzelfde: groeien. Geluk en gemak zorgen voor groei.

Succesformule: geluk + gemak = groei

Garantie

We geloven sterk in het model van de 3 G’s. Zo sterk dat we je beloftes doen. Wij werken tegen een vaste prijs en we geven je een “niet gegroeid, geld terug” garantie. Als jij niet gelukkig bent, dan zijn wij het ook niet.

En natuurlijk willen we zelf ook gelukkig zijn, gemak ervaren en groeien. Daarom doen we alleen dingen die we goed kunnen, maken we geen lange contracten en doen we zaken met mensen in plaats van bedrijven. Alle activiteiten die we moeten doen, maar die we niet leuk vinden of waar we niet goed in zijn, besteden we uit bij mensen die wel gelukkig worden van deze werkzaamheden.

Cultuur

Semantica is een startup die ruim 20 jaar geleden is opgericht. We hebben nog steeds de mentaliteit die je bij een startup verwacht: fris, dynamisch, inspelend op kansen. Bij Semantica schakelen we snel en hebben we een flexibele aanpak. Medewerkers bij Semantica zijn meer dan collega’s en het is belangrijk dat we onze klanten goed kennen.

Onze kernwaarden: OBER

Binnen Semantica werken verschillende persoonlijkheden die makkelijk met elkaar communiceren. We (be)handelen volgens onze kernwaarden: Open, Blij, Eerlijk en Respectvol. Kortweg OBER.

De OBER-kernwaarden zorgen ervoor dat mensen elkaar graag helpen. Dat vinden we belangrijk omdat de 3G’s ook van toepassing zijn op onze eigen mensen.