Developen, developen en nog meer developen is echt niet saai. Je zou denken dat een dag van een developer alleen maar uit programmeren bestaat. Ajinthan ziet dat anders. Hij duikt graag in een nieuw probleem en is altijd op zoek naar de beste oplossing. Hij werkt nu ruim een jaar bij Semantica en neemt je graag mee in zijn werkdag.

07:30 uur - (Op)starten in Leiden

Als ik een dag niet bij de klant zit, maar op ons kantoor in Leiden, dan ben ik vaak al rond 07:30 uur binnen. Ik woon om de hoek en spring bijna vanuit mijn bed achter mijn PC. Vaak ben ik zelfs één van de eerste. Het is hier dan nog lekker rustig en dat vind ik wel prettig. In de ochtend is mijn concentratievermogen veel beter. En dus een zeer goed moment om een issue helemaal te analyseren. Mijn werkdag start ik graag met een ontbijtje achter mijn PC. Ik lees vaak eerst wat technologisch nieuws. Zo blijf ik een beetje op de hoogte van wat er allemaal speelt in de wereld van technologie. Ook de trending page van Github vind ik leuk. Hier is altijd wel weer iets over nieuwe projecten te lezen. Soms kijk ik een video, laatst bijvoorbeeld nog één over het nieuwe Facebook. Dat vind ik wel interessant.

10:30 uur - Stand-up

Tijdens de stand-up bespreken we met het team wat iedereen de vorige dag voor deze klant heeft gedaan. Ook hoor ik wat er vandaag op mijn lijstje staat. Soms ga ik eerst verder met een taak waar ik nog geen oplossing voor had. Daarna start ik met een nieuw “probleem”. Op de dagen dat ik wel bij de klant ben heb ik meer interactie met de eindgebruikers, dat is soms ook weer handiger voor het proces. Ik kan met vragen of opmerkingen direct naar de juiste persoon.

12:00 uur - Brood en (pingpong)ballen

Rond 12:00 uur loop ik vaak samen met een collega voor een broodje naar de supermarkt aan de overkant. Na het eten ga ik vaak nog even met iemand een potje pingpongen. Lekker sportief en goed voor de teambuilding. De ballen stuiteren soms het hele kantoor door.

15:30 uur - Brainstormen

Programmeren lijkt op steeds hetzelfde kunstje doen, maar elk probleem is toch net weer anders. Soms loop ik vast en dan ga ik wat anders doen. Even weg achter mijn PC, daar word ik vaak weer fris van. Weer even pingpongen. Soms helpt dat niet, dan ga ik even brainstormen met een paar collega’s. Erg nuttig en je krijgt vaak weer handige tips waar je zelf nog niet aan had gedacht.

16:00 uur - Morgen weer een dag

Ik ben eigenlijk voornamelijk lekker bezig met programmeren en dingen mooier maken. Er zijn altijd wel een nieuwe oplossingen voor een probleem te vinden. Van dingen mooier en beter maken voor de gebruikers word ik enthousiast. Als ik aan het einde van de dag de oplossing (nog) niet heb gevonden, dan ga ik naar huis of naar de sportschool. Morgen weer een nieuwe dag.

Over Jill Jill

Jill vindt goede communicatie belangrijk. Ze beschrijft wat haar dagelijks opvalt in de wereld van computers en nerds. Soms verwonderd, soms vol onbegrip, maar altijd nieuwsgierig.

Vragen of opmerkingen zijn welkom. Bel of mail Jill.