‘s Avond je lunchpakket alvast smeren, elke dag naar de bedrijfskantine of weer een broodje halen bij de bakker om de hoek. Dat is nu allemaal even niet aan de orde. Lunch jij normaliter achter je computer, gezellig samen met collega’s of juist liever alleen?

Het is allemaal mogelijk tijdens de lunch. Maar nu gaat dat toch even anders voor de meeste mensen. Weg van die computer is nog steeds goed voor je of je nu thuiswerkt of op kantoor. Even wat anders en weg van je beeldscherm is goed om je hoofd leeg te maken en op te laden voor de middag.

Een voordeel is wel dat je nu de avond van te voren niet hoeft te piekeren wat je mee wilt nemen in die oudhollandse broodtrommel. Ook hoef je die ene collega die altijd zoveel praat of juiste die ene die zo ongezellig stil is niet te ontwijken. Maar hoe gaat dat in de tijd van corona dan wel. Met je directe collega had je een paar maanden geleden vaak tijdens de lunch even bijgepraat. Meestal over het weekend, de kids, de prestaties van Max Verstappen of Boer zoekt vrouw.

Nu (bijna) iedereen thuiswerkt hoef je in ieder geval niet die ene saaie of juist praatgrage collega te ontwijken. Ook sta je niet in de rij voor een kroket, die als je aan de beurt bent of op is of je moet er op wachten omdat ze net in het vet zijn gegooid. Bij ons op kantoor staat er naast de lunchtafel een pingpongtafel. Zo kun je na de boterham je collega uitdagen voor een potje pingpong en beweeg je toch even als je niet naar buiten gaat. In deze gekke tijd gaat dat alleen even niet, tenzij je een pingpongtafel op je balkon of in je tuin hebt staan.

Ga je niet pingpongen, dan maak je misschien wel een uitgebreide lunchwandeling. Dat kan met je partner, de kids of liever even alleen voor dat momentje voor jezelf. Dek je de tafel nu wat uitgebreider, bak je broodjes af of een kook je een eitje. En misschien eet je eindelijk eens die zelfgemaakte quinoa salade, waar je normaal de tijd niet voor neemt. Je kan nu zelfs even naar de bakker om de hoek voor je favoriete broodje.

Om de verbinding met je collega’s te houden heb je misschien lunch meetings via Teams of Zoom. Naast de digitale vrijmibo’s is dat gezellig. Vooral als je de hele dag alleen zit en graag eens een vriendelijk gezicht ziet of wel klaar bent met het praten tegen je kat. Gezellig en mocht iemand toch een onderwerp aansnijden waar je geen zin in hebt, denk aan sport of politiek, dan klik je alles lekker weg. Voordeel van die digitale borrels is dat er niemand met een glaasje te veel op naar huis rijdt? Wel zo veilig. Dus wat en met wie eet jij morgen?

Over Jill Jill

Jill vindt goede communicatie belangrijk. Ze beschrijft wat haar dagelijks opvalt in de wereld van computers en nerds. Soms verwonderd, soms vol onbegrip, maar altijd nieuwsgierig.

Vragen of opmerkingen zijn welkom. Bel of mail Jill.