GroeIT is het trainee-programma van Semantica. Binnen GroeIT werk je als trainee samen met de ervaren software developers van Semantica aan projecten voor en bij klanten.

Je hebt je opleiding afgerond en tijdens het traineeship van GroeIT ga je in maximaal twee jaar leren hoe het echt werkt in de IT-business! Je start vanaf de eerste dag met software-development-zoals-het-hoort en onder begeleiding van je coach pas je kennis direct toe in de praktijk.

Kortom, je GroeIT als kool!

Wat ga je doen?

Een goed begin is het halve werk. Daarom leer je als trainee Junior Software Developer applicaties ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden. Je werkt in het team samen met je collega’s en je klanten. In projectteams ga je volgens Agile en Scrum leren werken. Je specialiseert je in frontend (Javascript) of backend (Java of C#) development. Je begint eerst met een programmeertaal en de meest gebruikte tools die je daarbij nodig hebt. We besteden veel aandacht aan het maken van goede software, design patterns en coding style. Natuurlijk test je jouw software, leren we je over software architectuur en omgaan met SQL- en NoSQL-databases.

Je gaat direct werken aan een interne opdracht waarin je je kennis toepast. Met je coach, libraries en tools maak je een vliegende start en zie je al snel resultaat van je werk! Daarna ga je werken aan opdrachten voor en bij klanten. Je leert zo ook werken in andere organisaties, van klein tot groot en in diverse sectoren.

Je blijft je doorlopend ontwikkelen door training en coaching en gaat mee naar opdrachtgevers en events. Het hele team van Semantica staat voor je klaar, omdat je coach ook andere collega’s inschakelt om een stukje kennis aan jou over te dragen. Je leert om jezelf te presenteren bij opdrachtgevers en te communiceren binnen een projectteam. In het traineeship zie je alle facetten van software development in de praktijk.

Wie zijn wij?

Semantica is het leukste softwarebedrijf van Leiden. Vrijheid, samenwerking en vertrouwen zijn belangrijk om software met impact te maken. Werken aan software kun je overal; samenwerken met happy software people kan alleen bij Semantica.

Wie ben jij?

Scoor je op alle onderstaande punten? Dan is een traineeship voor jou bedoeld.

  • Je bent (bijna) HBO+ afgestudeerd.
  • Je ambieert een carrière in de IT.
  • Je beheerst de basis van een programmeertaal.
  • Je bent leergierig, open en eerlijk.
  • Je werkt graag met mensen samen.
  • Je bent een doener.

Waarom doen?

We bieden je een intensief groeiplan voor een snelle ontwikkeling met aandacht voor je technische en persoonlijke skills. En natuurlijk upgraden we gedurende de traineeperiode je salaris een paar keer om aan je nieuwe status als groeiend software developer te voldoen.

En wat doen we na GroeIT?

GroeIT is pas het begin. Als je het traineeship bent ontGroeIT, dan treed je toe tot het A-Team van software ontwikkelend Nederland: Semantica.

Zien wat dat inhoudt? Lees hieronder verder!

Bij Semantica zijn we gek. Op techniek. Als techno-junkies een woord is, dan zijn wij dat. Maar tegelijk begrijpen we heel goed voor wie we al die technische hoogstandjes ontwikkelen: onze gebruikers en klanten.

Onze slogan happy software people is geen holle kreet. Als team ondersteunen we elkaar, we mogen werken met de nieuwste techniek en 70% van je meerwaarde stroomt direct naar jouw salarisstrookje. We noemen dat Salaris+.

Vind jij, net als wij, de volgende punten belangrijk? Dan nodigen we je uit om een ontspannen kopje koffie te komen drinken. Wil je het horen van mensen die het kunnen weten? Bekijk de meningen van het team.

Werken voor de bekendste merken aan projecten met impact Opdrachten die passen bij je persoonlijke situatie
Software ontwikkelen met de nieuwste technologie Onderdeel zijn van een getalenteerd team
Continu verbeteren met je persoonlijke opleidingsbudget Profiteren van je eigen kennis en kunde met Salaris+
Direct een vast contract Rijden in een representatieve leaseauto
Werken voor de bekendste merken aan projecten met impact
Opdrachten die passen bij je persoonlijke situatie
Software ontwikkelen met de nieuwste technologie
Onderdeel zijn van een getalenteerd team
Continu verbeteren met je persoonlijke opleidingsbudget
Profiteren van je eigen kennis en kunde met Salaris+
Direct een vast contract
Rijden in een representatieve leaseauto